Hoe omgaan met hoogsensitiviteit?

Wanneer hoogsensitiviteit niet juist (h)erkend, begrepen en beleefd wordt, loeren onbalans en burn-out vroeg of laat om de hoek. Om dit negatieve patroon te doorbreken of te vermijden, biedt Kus De Kikker de nodige inzichten en methoden aan om rust en geluk te vinden en je evenwicht te behouden. Ze bouwen voort op elkaar. Het is géén groepstherapie, maar in groep de handvaten krijgen en oefenen die jij nodig hebt om jouw valkuilen (jezelf opzij zetten, energie overnemen van anderen, jezelf verliezen in details, etc) te vermijden. Je voelt je op je gemak en op je plaats, ook als je je anders voelt en niet van groepen houdt. De aanpak is sensitief, écht en warm.

Voor tips, inspiratie en nieuws, check zeker ook onze FACEBOOK pagina!

BASIS

Ben jij, je kind of je partner hoogsensitief (HSP)? De kans is groot dat deze vraag je al bij heel wat (online) informatie heeft gebracht. Kus De Kikker zet alles helder op een rij voor jou in het krachtgevende INSTAPSEMINAR. Zowel voor wie zichzelf of zijn kind er al in herkende als voor wie nog twijfelt. Deze eerste fase gaat verder dan wéten. Ze staat helemaal in het teken van hoogsensitiviteit detecteren, wérkelijk begrijpen en omarmen. Dat is belangrijk is om er moeiteloos en zonder strijd mee om te gaan. De aanpak van de seminars is ondanks de grootte van de zaal sensitief. Je zal je veilig en gesteund voelen.

 • Hoogsensitiviteit (h)erkennen en positief inzetten

Hoogsensitief zijn betekent in een notendop dat je meer prikkels waarneemt, je ze intenser ervaart én je er langer bij stilstaat omdat je ze ook dieper moet verwerken. Herkenbaar?

In dit instapseminar leg je als hoogsensitieve volwassene de basis om hoogsensitiviteit om te buigen van klacht naar kracht en van stress naar rust te gaan in je gezin of klas. Krijg meer voeling met jezelf, partner, kind of leerling en met de impact van hoogsensitiviteit op jullie leefwereld. Neem iedereen mee die julllie beter wil kunnen begrijpen.

Na dit seminar

 • Weet je hoe je jezelf, partner, kind of leerling kunt ontlasten?
 • Ontdek je dat er eigenlijk niets mis is met jullie?
 • Ga je jezelf, partner, kind of leerling nog beter begrijpen?
 • Ontdek je wat jullie valkuilen zijn maar ook wat jullie bijzondere talenten zijn?
 • Weet je wat te doen zodat jullie (terug) gelukkig worden?

Benieuwd waar en wanneer je kan deelnemen? Inschrijven? Klik hier voor de agenda

"Aangenaam, inspirerend, hartverwarmend" - Louise
 
VERVOLG

Na het instapseminar kan je bij Kus De Kikker terecht om in de VERVOLGWORKSHOP hoogsensitiviteit succesvol te leren inzetten. In deze tweede fase transformeer je de inzichten die je al meekreeg naar praktische handvaten om sensitief sterk in het leven te staan en/of zelfzeker op te voeden. 

 • Sensitief sterk - 2 dagen

De sleutel tot rust en geluk als hoogsensitieve volwassene? Jezelf accepteren en graag zien met alles erop en eraan. Door je hoogsensitiviteit te beleven als een kracht, krijg je meer grip op je dagelijks leven, zowel privé als op de werkvloer.

In deze tweedaagse workshop leer je je grootste valkuilen omzeilen en je grenzen bewaken. Resultaat? Een zelfzekere, rustige jij! 
Lees hier het relaas van Linda die, net als jij misschien, eerst twijfelde

Na deze workshop:

 • Hou je meer van jezelf en bewaak je beter je grenzen.
 • Kan je jezelf beschermen tegen gevoelsbesmetting.
 • Ken je technieken om overprikkeling te vermijden.
 • Reageer je beter als je vervelende opmerkingen krijgt.
 • Weet je hoe je het overzicht bewaart en rustig blijft.

Benieuwd waar en wanneer je kan deelnemen? Inschrijven? Klik hier voor de agenda

 •  Verken je hoogsensitieve voelsprieten

Hebben jouw ouders of leerkrachten jou via het instapseminar 'Hoogsensitiviteit herkennen en positief inzetten' herkend in de eigenschappen van een hoogsensitief persoon? Wellicht vallen er nu wat puzzelstukjes op hun plaats. Eén ding is zeker: hoogsensitiviteit is geen ziekte. Het is een unieke kracht in jouw leven als je je valkuilen en sterktes kent omzeilt en sterktes inzet.

Wat als ook jij als hoogsensitieve jongere....

 • Jezelf zou (h)erkennen en accepteren als hoogsensitief persoon?
 • Een helder zicht kreeg op je talenten en valkuilen
 • Zou weten hoe je te beschermen tegen de gevoelens van anderen en tegen te veel prikkels?
 • Je emoties onder controle zou kunnen krijgen
 • Je okee zou voelen door te merken dat er anderen zijn zoals jij

Benieuwd waar en wanneer je kan deelnemen? Inschrijven? Klik hier voor de agenda

 •  Zelfzeker opvoeden - 2 avonden

Makkelijker connecteren met je (hoogsensitieve) kind of leerling? Lastig gedrag corrigeren zonder het contact te verliezen of jezelf op te offeren? Het kan als je als ouder of leerkracht de rode vlaggen kent en vermijd.

In deze tweedelige workshop krijg je hier alle inzichten en handvaten voor. Kinderen, ouders en leerkrachten gaan zich er zelfzekerder door voelen. Jouw thuis of klas wordt (opnieuw) een oase van rust en samenhorigheid.

Benieuwd waar en wanneer je kan deelnemen? Inschrijven? Klik hier voor de agenda

 

 • Helder bij twijfels en emoties - 2 dagen

Je wilt als sensitief sterke volwassene graag leven en werken vanuit je hart maar je verstand neemt de bovenhand? Je hart zit op slot? Je weet niet meer wie je bent en wat je voelt? Je hebt weinig energie?

Tijdens deze tweedelige workshop

 • Krijg je krachtige meditaties, visualisaties, (adem)oefeningen om je ontluiking te ondersteunen.
 • Leer je technieken om in dialoog te gaan met jezelf en emoties los te laten.
 • Herontdek je je innerlijk kompas en leer je doelen stellen die in lijn liggen met wie je bent.
 • Ben je terug dichter bij je gevoel
 • Word je begeleid in groep en wissel je ervaringen uit met de andere deelnemers.

Resultaat? Diepe verbinding die zorgt voor meer rust, meer energie en meer flow. Doordat je vanuit je hart en ziel plant i.p.v. vanuit je hoofd realiseer je je dromen moeitelozer, zowel thuis, op school als op het werk. Burn-out maakt geen kans (meer).

Benieuwd waar en wanneer je kan deelnemen? Inschrijven? Klik hier.

 

Zijn er zaken die je na jouw Kus De Kikker-traject wel weet, maar nog niet consequent toepast? Of zit je met een dilemma? Dan kan je als hoogsensitieve volwassene die het vervolg en verdiepingstraject volgde, bij Sabine terecht voor een DOORBRAAKSESSIES waarin je je elkaar in heel kleine groepen herontmoet, ontdekt waar je staat en eventuele vicieuze cirkels doorbreekt. Je ontdekt wat je ziel verlangt en waar je blokkade zit zodat je juiste beslissingen neemt en in je kracht staat. Spreek Sabine er gerust over aan tijdens een workshop die je volgt.