Een kerstsprookje op nieuwjaar

 

2012, oudejaarsavond. We hadden met enkele vrienden een huisje gehuurd en deelden ons topmoment van het jaar. Bij de meesten waren het liefdesverhalen, bij mij de tijd met mijn prinsesje en de sprookjes die gebeuren bij Kus De Kikker. Mijn goede vriend Pieter zei me: “Jouw sprookje komt nog, Sabine. Jij verdient dat.” Ik geloofde hem, want ik geloof in sprookjes.

KerstsprookjeHet feest ging door. Fijne mensen, goede muziek. Maar ik miste iets en ik was niet alleen. In onze vriendengroep waren 5 vrouwen toevallig single en als grap ‘bestelden’ we voor die avond extra mannen bij het universum : ) Om middernacht gingen we vol verwachting naar buiten om te klinken, maar we waren alleen. Niemand anders op straat…

Rond 3u ’s nachts zat ik even in een zeteltje en vroeg me af of ik ging slapen. En toen… ging de bel. Niemand in huis leek het gehoord te hebben, dus deed ik – twijfelend of ik het me had ingebeeld – de deur open. Voor mij stond een grote, onbekende man. Met zijn kap op en in elke hand een fles. Eén met een restje water, één met wat champagne.

“Hi there”, zei hij. “I’m Thomas. Can I join your party?” Mijn eerste gedachte: “Zalig, mijn bestelling bij het universum is aangekomen!” Mijn gevoel: ik was blij! Mijn reactie, omdat ik niet alleen besliste: “Just a minute, please.” Ik ging het vragen aan mijn vriendinnen, die wat ongelovig mee naar de deur kwamen. Thomas stond er nog en zag plots 4 vrouwen tegenover zich ; ) We keken naar elkaar en naar ‘onze man’ en lachten ja.

Thomas kreeg een glaasje cava en zonder veel over hem te weten, begonnen we allemaal samen te dansen. Om eerlijk te zijn namen we stiekem nog een foto met hem, zodat we die konden tonen aan de politie als hij die nacht iets zou stelen. En dat deed hij. Niet onze portefeuilles, maar mijn hart. Een knappe, 12 jaar jongere Duitser uit Aken. Wie had dat kunnen denken, net in het jaar dat ik dacht dat ik oud werd. Maar het voelde rustig en vertrouwd aan. Zalig!

Waarom vertel ik jou dit verhaal?

Het leven zit vol gebeurtenissen die kansen zijn op succes en geluk. Maar soms zien we die kansen niet. We sluiten ons op in gedachten als “Dat is toch niet voor mij”, “Ik ben er nog niet klaar voor” of “Het zal nadien toch weer pijn doen”.

Niet de gebeurtenissen, maar je gedachten erover bepalen je gevoelens. Je gevoelens bepalen je gedrag. En je gedrag bepaalt de gevolgen in je leven. Jij hebt dus de sleutel om je leven open te gooien. Of om het af te sluiten en je klein te houden:

  • Die oudejaarsavond had ik kunnen denken: “Oei, een vreemde man. Gevaarlijk!” Maar het voelde goed, dus heb ik Thomas binnengelaten.
  • De dag erna had ik kunnen denken “Dit wordt niets, wat als hij ontdekt hoe oud ik ben?” Ik koos ervoor om het te vragen in plaats van te piekeren. Hij gaf er niet om.
  • Nog later had ik kunnen denken: “Hij woont in Duitsland en ik wil geen LAT-relatie.” We spraken erover en vonden een evenwicht dat ons allebei gelukkig maakte.

We hebben 3 jaar lang een relatie vol liefde en geluk gehad. Oneindig dankbaar dat ik de deur opendeed!

Kan jij dat ook, je gedachten uitstellen, aftoetsen en loslaten, en zo geluk toelaten? Natuurlijk. Het gaat niet vanzelf en vraagt wat moed, maar je kan het leren. Echt waar!

Mijn wens voor jou

Voor 2017 wens ik je stilte in je hoofd, zodat je het fluisteren van je hart kan horen en je de kansen durft grijpen die voor jou belangrijk zijn. En als je dan toch nog op een luidruchtige gedachte botst, dat je mag nagaan of die wel klopt, zodat je jezelf niet (onnodig) ongelukkig maakt.

Tip: wat jij denkt, voelt en doet bepaalt hoe jij de wereld ziet en hoe gelukkig jij je voelt. Dat unieke recept krijg je in ‘Succes en geluk in balans’. Krijg grip op je gedachten en vaar de koers die jij wil, richting succes en geluk! Ben jij hoogsensitief? Dan is deze workshop het ideale vervolg op 'Sensitief Sterk', jouw eerste stap.